• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Лівану грозить голод через війну в Україні
    Опубликовано: 2022-03-01 13:08:45

    Запасів пшениці в Лівані вистачить не більше ніж на один місяць, заявив у п’ятницю міністр економіки Амін Салам агенції Reuters на тлі побоювань на ринку через воєнні дії в Україні. Про це повідомляє zn.ua, пише agronews.ua.

    Країна, яка імпортує майже 60 відсотків своєї пшениці з України, веде переговори з іншими країнами, включаючи США та Індію, щодо імпорту пшениці, додав Салам.

    Основні силоси для пшениці в Лівані були зруйновані внаслідок вибуху в порту Бейрута 2020 року, оскільки в країні було достатньо потужностей лише для зберігання місячного запасу.

    Раніше у п’ятницю генеральний директор міністерства зерна та цукрових буряків Жорж Бербарі повідомив, що запасів пшениці у Лівані вистачить на 1,5-2 місяці.

    Він сказав, що уряд прагне зосередити виробництво на арабському хлібі та відмовитися від предметів розкоші, таких як круасани та тістечка, щоб збільшити запаси.

    Дві партії пшениці до Лівану, які вантажилися в Україні, були затримані через війну, додав Бербарі.

    Раніше Світова продовольча програма ООН попередила в четвер, що російсько-український конфлікт, ймовірно, підвищить ціни на паливо і продукти харчування в Ємені, що роздирається війною, що призведе до голоду більшої кількості людей.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.