Лівану грозить голод через війну в Україні

01 мар, 13:08

Запасів пшениці в Лівані вистачить не більше ніж на один місяць, заявив у п’ятницю міністр економіки Амін Салам агенції Reuters на тлі побоювань на ринку через воєнні дії в Україні. Про це повідомляє zn.ua, пише agronews.ua.

Країна, яка імпортує майже 60 відсотків своєї пшениці з України, веде переговори з іншими країнами, включаючи США та Індію, щодо імпорту пшениці, додав Салам.

Основні силоси для пшениці в Лівані були зруйновані внаслідок вибуху в порту Бейрута 2020 року, оскільки в країні було достатньо потужностей лише для зберігання місячного запасу.

Раніше у п’ятницю генеральний директор міністерства зерна та цукрових буряків Жорж Бербарі повідомив, що запасів пшениці у Лівані вистачить на 1,5-2 місяці.

Він сказав, що уряд прагне зосередити виробництво на арабському хлібі та відмовитися від предметів розкоші, таких як круасани та тістечка, щоб збільшити запаси.

Дві партії пшениці до Лівану, які вантажилися в Україні, були затримані через війну, додав Бербарі.

Раніше Світова продовольча програма ООН попередила в четвер, що російсько-український конфлікт, ймовірно, підвищить ціни на паливо і продукти харчування в Ємені, що роздирається війною, що призведе до голоду більшої кількості людей.

Инф. agronews.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/331491.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM