• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Селекціонери представили унікальний сорт цибулі
    Опубликовано: 2022-01-20 14:03:47

    Новий сорт цибулі Sunions, який не доводить кухарів до сліз, був номінований на премію Fruit Logistica Innovation Award, пише agronews.ua.

    За словами селекціонерів BASF на розробку сорту пішло більше 35 років досліджень і розробок, і він став першим на ринку солодким сортом цибулі «без сліз». Сорт був розроблений шляхом природного схрещування.

    BASF повідомив, що цей сорт отримав велику кількість позитивних відгуків споживачів в ході випробувань, проведених Leatherhead Food Research. Експерти вважають, що у продукту є хороші шанси виграти нагороду Fruit Logistica Innovation Award на однойменній берлінській виставці в квітні.

    Ідея сорту виникла більше 35 років тому, коли селекціонер BASF рік Уотсон захотів створити солодку цибулю, яку можна було б продавати в зимові місяці, на виході з овочесховища. У США, де виник сорт, є два цибулевих сезону: сезон зимового зберігання, коли цибуля вивозиться зі сховищ протягом дев’яти місяців в році, і тримісячний період свіжої цибулі влітку.

    За словами фахівців компанії, солодка цибуля “без сліз ” раніше не створювалася, і її було досить складно отримати генетично.

    BASF першим представив поки єдину у своєму роді цибулю бренду Sunions для зберігання, яка поєднує в собі відсутність сліз і солодкий смак.

    Сорт був сертифікований як безслізний завдяки випробуванням, проведеним сенсорною лабораторією підрозділу насіння овочевих культур BASF і Університетом штату Огайо.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.