• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Селекціонери представили нові високоврожайні сорти картоплі
    Опубликовано: 2022-01-17 15:01:01

    Європлант представляє сорти картоплі з високою поживністю. Високоврожайні та високоякісні спеціальні сорти для виробництва з низькими витратами захищають навколишнє середовище та заощаджують витрати. Про це повідомляє potatopro.com, пише agronews.ua.

    Зростання цін на енергоносії останніх місяців також призводить до значного зростання витрат у виробництві картоплі. Особливо енергоємне виробництво азотних добрив дедалі більше обтяжує ціни на мінеральні добрива. Це не залишається без впливу на виробництво картоплі.

    Однак не тільки зростання витрат, але й зростаючі вимоги з боку охорони навколишнього середовища та підземних вод призводять до потреби до підвищення ефективності використання поживних речовин та широкого екологічного поширення сучасних сортів.

    Європлант відповідає цим вимогам у рамках свого наступу на екологічну стійкість Grow Green. Уже багато років у центрі розробки їх сортів є підвищення природної стійкості картоплі до хвороб і шкідників, підвищення стійкості до факторів зовнішнього середовища, підвищення ефективності вирощування в поєднанні зі стабільними сортовими ознаками за смаком і зовнішнім виглядом.

    «Вирощуючи наші інноваційні сорти, можна зменшити витрати. Це захищає навколишнє середовище та гаманець фермера», – Йорг Еггерс, керуючий директор Europlant Pflanzenzucht GmbH.

    Наразі 17 сортів картоплі віднесені до програми з низьким рівнем споживання.

    «Ми розрізняємо дві групи: сорти картоплі категорії «Преміум» потребують на 12,5 % менше азотних добрив, у категорії «Голд» — навіть на 25 %, – каже Йорг Еггерс, керуючий директор Europlant Pflanzenzucht GmbH.

    До сортів «Преміум» можна віднести, наприклад, «Даніну» переважно твердого приготування, «Симонетту» (сорт 2021/2022 року) та «Карелію». Омега та Румба як переробні сорти також мають потребу в азотних добривах зниженою на 12,5 %.

    До категорії «Голд» віднесені переважно тверді сорти «Коронада», «Флорідана», «Желе», а також «Анналена», «Берніна» і «Торенія».

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.