• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Мінагро та виробники соціальних товарів підписали меморандум — Лещенко
    Опубликовано: 2022-01-08 13:17:04

    Мінагро та виробники соціальних товарів підписали меморандум — Лещенко

    Міністерство агрополітики підписало меморандум з представниками асоціацій, які виробляють товари, що мають істотну соціальну значущість. Це виробники хліба, борошна, молочної продукції, олії соняшникової, яєць та курятини.

    Про це міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко написав на своїй офіційній сторінці у Facebook.

    Він зазначив, що впродовж останніх тижнів міністерство вело активний діалог із виробниками вітчизняної продукції. 31 грудня 2021 року було підписано Меморандум.
    «Для збереження цінової стабільності на соціальні товари, за рішенням Уряду та Президента України, була напрацьована дорожня карта підтримки ключових галузей харчової промисловості. Підписання меморандуму — це свідчення того, що взаєморозуміння між державою та бізнесом є. Компромісні рішення знайдені», — зазначив Роман Лещенко.
    За його словами, влада та бізнес об’єднали зусилля, аби створити сприятливі умови для виробників із метою стабілізації ціни на природний газ власного видобутку на засадах законності, прозорості, чесної конкуренції та соціальної відповідальності.
    «Визначено оптимальний граничний рівень постачальницько-збутової надбавки до ціни природного газу власного видобутку на рівні не більше 25% для задоволення потреб суб’єктів господарювання, основним видом діяльності яких є виробництво СОЦІАЛЬНО ВАЖЛИВИХ продовольчих товарів», — пише Роман Лещенко.
    Також, міністр відмітив, що у питанні продуктів харчування має зберігатися баланс — це продовольча безпека, відсутність дефіциту, стабілізація цін ринковими інструментами, підтримка національного товаровиробника харчової продукції в період значних коливань на енергоресурси.
    Нагадаємо, що 30 грудня 2021 року Кабінет міністрів України додав у перелік товарів, що мають істотну соціальну значущість, соняшникову олію. Тепер компанії, котрі продають цей товар, мають заздалегідь декларувати подорожчання.
    https://latifundist.com/
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.