• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Названо складові якісної сівби кукурудзи
    Опубликовано: 2021-12-12 14:24:48

    Названо складові якісної сівби кукурудзи

    Аграрій повинен добре знати техніку, з якою працює та пам’ятати про підготовку сівалки.

    Таку думку висловив головний агроном компанії «Агро-Регіон» Юрій Лисак в матеріалі «Кукурудза не пробачає помилок. Юрій Лисак про тонкощі посіву» на Latifundist.com.

    За його словами, готувати сівалку треба відразу після закінчення посіву. Перед використанням обов’язково потрібно перевірити готовність усіх систем агрегату, щоб не витрачати час на ремонт.

    «Щоб сівалка не підвела, треба провести ряд «ритуалів»: помити, почистити, розгрузити (познімати цепки, щітки), поставити під накриттям. Бо якщо залишите надворі, то навесні треба буде міняти підшипники», — акцентує експерт.

    Юрій Лисак розповідає, що складовою якісного посіву є отримання рівномірних сходів. Цього не досягти без налаштовування сівалки на кожному полі.

    «На наших полях проводимо тестування сівалок вже близько 4 років. Був випадок, коли на одному полі тестували декілька сівалок, і найкраща, найбільш інноваційна з них найгірше посіяла. Проблема була у тому, що люди, які налаштовували сівалку, не знали її», — пояснює експерт.

    Тобто, за його словами, важливо, щоб аграрій добре знав техніку, з якою працює. Тоді він отримає найкращий урожай.

    Нагадаємо, Міжнародна асоціація сільського господарства та продовольства DLG оприлюднила переможців конкурсу інновацій виставки AGRITECHNICA 2022 — Innovation Award AGRITECHNICA.

    https://latifundist.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.