• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На Миколаївщині вирує пташиний грип
    Опубликовано: 2021-10-19 15:07:43

    У Миколаївській області на території села Великосербулівка Держпродспоживслужба зафіксувала спалах пташиного грипу. Про це повідомляє головне управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області, пише agronews.ua.

    Повідомляється, що територію села Великосербулівка, Єланецької селищної тергромади Вознесенського району оголошено неблагополучною (епізоотичний осередок) по високопатогенному грипу птиці і встановлено карантин з 12 жовтня 2021 року.

    Фахівці встановили буферну зону (зону захисту) радіусом 3 км від епізоотичного осередку, до якої ввійшло село Нововолодимирівка Єланецької селищної тергромади Вознесенського району. Там птахогосподарства відсутні.

    Повідомляється, що зараз вживаються спеціальні заходи щодо ліквідації спалаху грипу птиці відповідно до інструкції з профілактики та ліквідації хвороби.

    Пташиний грип – різновид грипу, що уражає птахів (особливо сприйнятливі кури та індички), а також деякі види ссавців. Хворобу спричинюють 16 субтипів вірусу грипу типу А.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.