• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні галузь птахівництва збиткова вже два роки
    Опубликовано: 2021-10-14 11:02:55

    Україна вперше за роки незалежності у липні-серпні цього року імпортувала харчові яйця з Білорусі.  Про це заявив виконавчий директор асоціації «Союз птахівників України» Сергій Карпенко, пише  agronews.ua.

    Він нагадав, що галузь птахівництва збиткова вже два роки, і  наслідки цього для ринку кричущі.

    «Закрилося понад 30 підприємств із виробництва яєць, більше 9 підприємств із виробництва м’яса птиці. За два роки поголів’я скоротилося на 11 млн голів, – зазначив він. – Виробництво м’яса птиці скоротилося на 40 тис. тонн з початку року. Виробництво яєць – на 3 млрд штук, що становить чверть від обсягу виробництва у 2020 році».

    За його словами, сьогодні вже зрозуміло, що зниження цін на корми, навіть із рекордним цьогорічним урожаєм, не відбудеться.

    «Ми бачимо ціни на електроенергію, на газ… Чи є в держави підстави підвищувати рівень оподаткування за таких умов? Зрозуміло, що ні – це лише поглибить кризу», – наголосив він щодо виключення птахівників із переліку платників єдиного податку IV групи, що передбачено законопроєктом № 5600.

    Можливості з підвищення цін на внутрішньому і зовнішньому ринках у виробників досить обмежені. Але, за прогнозом Сергія Карпенка, продукція птахівництва дорожчатиме

    «Ми передбачаємо, що ціни на м’ясо птиці, на яйце зростатимуть, – зауважив він. – Враховуючи навіть те, що удвічі збільшиться нормативна грошова оцінка землі (якщо таке рішення ухвалять), це потягне за собою певне зростання цін на продукцію рослинництва».

    Водночас очільник профільної асоціації сподівається, що здоровий глузд народних депутатів переможе і вони не підтримують норму щодо птахівників у проєкті закону № 5600.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.