• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Озвучено регіони України, де очікують поганий врожай винограду
    Опубликовано: 2021-09-23 18:05:53

    Через холод навесні, літні зливи та хвороби на Одещині та Миколаївщині – врожай винограду цього року буде у 5-6 разів менший за торішній. Про це повідомляє Перший Діловий, пише agronews.ua.

    Українські винороби цьогоріч через непогоду та загалом несприятливі умови втратили більшість врожаїв винограду. Ця культура потребує певних кліматичних та температурних умов, натомість весною було дуже холодно, тож бруньки та цвіт винограду постраждали. Також у неврожаях винні й літні зливи.

    За даними телеканалу, дощі стають причиною хвороб виноградної лози, які доволі швидко розповсюджуються по винограднику.

    «Наразі у двох південних регіонах України – на Одещині та Миколаївщині – врожай цього року у 5-6 разів менший за торішній», – уточнюється у повідолменні.

    Нагадаємо, у 2017 році було продано 62% вина українського виробництва, а в 2019-му частка проданого в країні вітчизняного вина склала 52%. Переробка винограду в Україні зменшилася майже на 40%.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.