• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні прогнозують рекордний врожай ріпаку
    Опубликовано: 2021-07-30 13:04:30

    Оцінюючи поточний стан посівів ріпаку, аналітики очікують високий рівень врожайності, аж до рекордного, що компенсує недосів і призведе до приросту врожаю на 2-3%. Про це повідомляє «УкрАгроКонсалт», пише agronews.ua.

    Нагадаємо, посушливі погодні умови восени минулого року привели до скорочення посівних площ озимого ріпаку на 19% — до 1 050 тис. га, з урахуванням ярої культури збиральні площі озвучуються на рівні 1 млн га.

    «Нині офіційна статистика про збір врожаю ріпаку відсутня, проте регіональні новини про початок збиральної кампанії і перші дані про врожайність підтверджують очікування щодо рекорду», — йдеться в повідомленні.

    Масовий збір врожаю ріпаку в поточному році зсувається на більш пізні терміни за рахунок погодних умов (холодна, затяжна весна, пізніше дозрівання, літні зливи), що, відповідно, зрушує початок активної фази сезону.

    Експерти відзначили, що український ринок як і раніше орієнтований на експорт сировини в країни ЄС, попит якого буде підтриманий критичною ситуацією з посівами каноли в Канаді.

    Відзначається, що ціни на український ріпак варіюються на високих рівнях, проте волатильність змушує фермерів займати вичікувальну позицію, що погіршує ситуацію з пропозицією ріпаку.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.