• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На Львівщині відроджують вівчарство та козівництво
    Опубликовано: 2021-06-14 15:03:06

    На Львівщині поряд з молочним і м’ясним скотарством галузь тваринництва представляють галузі дрібного тваринництва – вівчарство і козівництво. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє пресслужба Департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА, пише agronews.ua.

    Галузь вівчарства забезпечує розведення овець і виготовлення сировини для легкої промисловості (шерсть, смушки) і харчових продуктів (молоко, м’ясо, сало).

    Найціннішим продуктом є шерсть, яку використовують у виробництві тканин, трикотажу, килимів, валяних виробів тощо. В останні роки галузь характеризується загальним, хоч і незначним, зростанням виробництва овечого молока, м’яса. Виробництво вовни зменшується, що пояснюється зменшенням попиту через збільшенням виробництва тканин з штучного волокна.

    Козівництво — галузь, яка займається розведенням кіз для одержання молока, м’яса, вовни, пуху, шкір, хутра. Молоко кіз характеризується високим вмістом жиру і білка, бактерицидною дією. В Україні кіз розводять, головним чином, у присадибних господарствах.

    На Львівщині загальне поголів’я овець та кіз становить 31,8 тис.голів, а 80% його утримується в господарствах населення. У суб’єктів господарювання утримується близько 6,0 тис.голів. Виробництвом у даних галузях займаються 16 суб’єктів господарювання.

    «За останні роки у сільгоспвиробників галузей вівчарства та козівництва Львівщини спостерігається позитивна динаміка у збільшенні поголів’я та розширення потужностей у напрямку організації виробництва сирів. Але як правило, прибуткове виробництво потребує вкладення значних інвестицій, що без державного втручання складно підтримувати позитивну рентабельність.

    Цього року державну програму підтримки тваринництва доповнено напрямом, направленим на збільшення потенціалу дрібного тваринництва у вигляді бюджетної дотації за наявне поголів’я маточного стада овець та кіз, а також розширено коло її отримувачів. Тож державна підтримка сприятиме пришвидшенню відродження галузей, підвищить рентабельність виробництва сільгосптоваровиробників, які матимуть стимул до збільшення виробничих потужностей та розширення асортименту у виробництві сирів з овечого та козячого молока», – прокоментувала директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Тетяна Гетьман.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.