• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Озвучено новий спосіб збільшення прибутковості тваринної ферми
    Опубликовано: 2021-05-30 12:01:23

    Здоров’я вашого молочного стада безпосередньо пов’язане з нормою прибутку вашої діяльності. У той час як багато фермерів реагують на реактивний підхід до витрат на охорону стада, платячи за догляд ветеренарам або антибіотики, коли молочні корови хворіють, розподіл коштів на підтримку здоров’я активно сприяє кращому результату. Про це повідомляє dairyglobal, пише agronews.ua.

    ✅Якісна дієта
    Добре збалансована дієта – безумовно, найефективніший спосіб підтримати здоров’я свого стада. Корм, прісна вода, мінерали, добавки – кожен компонент раціону корови чи теляти впливає на загальний стан здоров’я тварини та міцність її імунної системи. Майте на увазі, одна корова може споживати до 50 галонів води щодня. Відсутність достатньої кількості прісної води може не тільки скомпрометувати виробництво молока, але і призвести до проблем із зневодненням, які можуть сприяти подальшим захворюванням.

    ✅Чисте, зручне житло
    Обов’язково підтримуйте чистоту житлових приміщень, дотримуючись належних санітарних методів, щоб знизити рівень бактерій та паразитів. В комфорті корова, яка має достатньо місця для пересування, рідше отримує стрес або травму. Довжина стійла повинна бути не меншою ніж 3 метри.

    ✅Вентиляція
    Свіже повітря надзвичайно важливе навіть якщо ваші корівки живуть у цілковитому комфорті. Провітрювання –  хороший спосіб запобігти проблемам дихання та боротьби з розповсюдженням хвороб.

    ✅Діючий протокол біозахисту
    Біозахист полягає в захисті біологічного стану вашого стада, заважаючи зовнішнім і внутрішнім біологічним ризикам. Перехресне забруднення між фермами через виведення на вулицю тварин чи обладнання завжди є ризиком.

    Однак слід також застосовувати процедури стримування, коли корова у вашому стаді хворіє. Наприклад, якщо у вас корова з хворобою, тварину слід утримувати в зоні, де доступ обмежений, або проводити суворий контроль, щоб не допустити перенесення патогенних мікроорганізмів до решти стада.

    ✅Пасовища
    Інвестуйте в пасовища, де пасеться ваше молочне стадо. Якісний корм – це, мабуть, одне з найбільш важлива інвестиція, яку  може зробити молочний фермер.

    ✅Профілактичні щеплення
    Вакцини можуть бути критично важливими компонентами здорового стану, вакцини доступні лише проти певних захворювань, таких як інфекційний вірус ринотрахеїту великої рогатої худоби, синцитальний вірус великої рогатої худоби та лептоспіроз. Ретельне проведення рекомендованих графіків щеплень – це простий спосіб інвестувати в стан здоров’я та запобігти проблемам у подальшому житті.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.