• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Сезон спаржі в Україні затримується, але обіцяє бути успішним
    Опубликовано: 2021-05-08 15:03:18

    Через холодну весняну погоду старт сезону спаржі цього року зсувається на більш пізній термін, так саме, як і інших ранніх овочів.

    Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на EastFruit.

    «Якщо у 2020 р основний сезон спаржі в Україні починався в середині квітня, то зараз перші відносно великі партії продукції з’являться на українському ринку тільки на початку травня», – прокоментувала ситуацію науковий співробітник Інституту овочівництва і баштанництва УААН та експерт ринку спаржі Тетяна Івченко.

    Наразі на українському ринку присутні лише дрібнооптові і роздрібні партії продукції від малих виробників. Ціни на спаржу в такому випадку коливаються в межах 200-300 грн./кг ($7-11/кг), а поширюється продукція поки в основному безпосередньо споживачам. Основний же сезон продажів через мережі супермаркетів і підприємства HoReCa почнеться буквально за кілька днів.

    «Вже зараз на ринку фіксується суттєве зростання попиту на спаржу з боку ресторанів і гуртових покупців, які за кілька останніх років звикли пропонувати цю продукцію своїм споживачам в цю пору року. Це підтверджує той факт, що спаржа вже завоювала досить високу популярність у українських покупців, тому виробники зможуть розраховувати на активний попит і в поточному сезоні», – додала Тетяна Івченко.

    Хоча холодна весна і нещодавня хвиля заморозків істотно зрушили старт сезону в Україні, але така затримка на старті обіцяє стабільні поставки свіжої продукції до кінця червня.

    «Зрештою перспективи сезону видаються позитивними, оскільки цього року можна припустити збільшення на ринку пропозиції цієї по-справжньому корисною овочевої продукції. Ба більше, зсув сезону може бути навіть позитивним моментом, адже він співпаде з відновленням ресторанної діяльності в Україні, і вже зараз попит на майбутній урожай з боку HoReCa обіцяє бути досить активним», – резюмувала експерт.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.