• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Імпорт сиру в Україні б’є черговий рекорд
    Опубликовано: 2021-04-20 15:08:20

    Через дорожнечу сировини собівартість виробництва сиру залишається високою. Українські сировари не наважуються збільшити ціну на свій товар – на ринку дуже велика пропозиція дешевого імпортного сиру. Про це повідомляє Інфагро, пише agronews.ua.

    Але через пару тижнів Великдень і цілий ряд вихідних. У цей період продажі сиру зазвичай помітно зростають. Продавці хоч і не збільшать ціни, але постараються мінімізувати акційні знижки.

    Експорт сирних продуктів в першому кварталі скоротився на 12%. Минулого місяця з країни вивезли 1,7 тис тонн такого товару. На зростання продажів розраховувати не варто, ціни низькі, продавати невигідно.

    Активний експорт плавлених сирних продуктів в Ірак. За березень експортовано цього товару близько 900 тонн. А в цілому за перший квартал його продажі зросли майже в п’ять разів. Правда і імпорт справжнього плавленого сиру збільшився в першому кварталі на чверть, до 1,3 тис тонн.

    Навіть експорт справжнього сиру в минулому місяці виріс до рівня понад 400 тонн. Але ця цифра просто незначна в порівнянні з обсягом імпорту. У березні в країну завезли 3,7 тис тонн сичужного сиру (твердого / напівтвердого – 1,8 тис тонн і 1,9 – тис тонн білих сирів). Це абсолютний місячний рекорд імпорту за всю історію України, і, що дуже сумно, навряд чи цей рекорд буде останнім.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.