Імпорт сиру в Україні б’є черговий рекорд

20 апр, 15:08

Через дорожнечу сировини собівартість виробництва сиру залишається високою. Українські сировари не наважуються збільшити ціну на свій товар – на ринку дуже велика пропозиція дешевого імпортного сиру. Про це повідомляє Інфагро, пише agronews.ua.

Але через пару тижнів Великдень і цілий ряд вихідних. У цей період продажі сиру зазвичай помітно зростають. Продавці хоч і не збільшать ціни, але постараються мінімізувати акційні знижки.

Експорт сирних продуктів в першому кварталі скоротився на 12%. Минулого місяця з країни вивезли 1,7 тис тонн такого товару. На зростання продажів розраховувати не варто, ціни низькі, продавати невигідно.

Активний експорт плавлених сирних продуктів в Ірак. За березень експортовано цього товару близько 900 тонн. А в цілому за перший квартал його продажі зросли майже в п’ять разів. Правда і імпорт справжнього плавленого сиру збільшився в першому кварталі на чверть, до 1,3 тис тонн.

Навіть експорт справжнього сиру в минулому місяці виріс до рівня понад 400 тонн. Але ця цифра просто незначна в порівнянні з обсягом імпорту. У березні в країну завезли 3,7 тис тонн сичужного сиру (твердого / напівтвердого – 1,8 тис тонн і 1,9 – тис тонн білих сирів). Це абсолютний місячний рекорд імпорту за всю історію України, і, що дуже сумно, навряд чи цей рекорд буде останнім.

Инф. agronews.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/327440.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM