• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Китаї вдалося досягти зниження норми внесення добрив на 30%
    Опубликовано: 2021-02-27 12:02:34

    Зниження обсягів внесення азотних добрив у Китайській Народній Республіці на 10-30% вдалося досягти за рахунок створення єдиної цифрової карти ґрунтів у країні. Про це повідомляє китайська академія сільськогосподарських наук (CAAS), пише agronews.ua.

    Китай домігся значних успіхів у посиленні захисту і біологізації оброблюваних земель за рахунок інновацій і впровадженню сучасних технологій впродовж 2016-2020 років. Зокрема, вдалося досягти значного скорочення обсягів внесення мінеральних азотних добрив.

    Вивчаючи та впроваджуючи відповідні методи і норми посадки, дослідники CAAS змогли збільшити вміст органічних речовин в чорноземі на північному сході Китаю на 12-16%. В цьому регіоні виробництво зерна в даний час становить одну чверть від загального валового збору зернових країни.

    Крім того, китайські вчені оптимізували ключові технології виробництва рису на півдні Китаю і збільшили середню врожайність більш ніж на 1,5 тонни з гектара.

    Вони також впровадили нові методи застосування добрив для основних зернових культур та нові технології для ефективного використання поживних ресурсів, тим самим знизивши використання хімічного азоту на 10-30%.

    CAAS розробила ключові технології аналізу і обробки даних для ґрунту, вперше створивши високоточну цифрову ґрунтову карту, що охоплює всю країну. На сьогоднішній день ця цифрова інтерактивна система є найбільш повною базою докладних даних про ґрунтові ресурси та їх якості в Китаї.

    CAAS заявляє, що прискорить «будівництво» ще однієї крупної науково-технічної платформи для дослідження якості оброблюваних земель в період 2021-2025 років, де буде задіяний високоінтелектуальних моніторинг сільгоспугідь і спостереження за робочою землями. Зазначимо, що ще років 10-15 тому у багатьох регіонах Китаю родючі землі перебували на межі екологічної катастрофи через неконтрольоване надмірне внесення хімічних добрив.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.