• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Оприлюднено прогноз закупівельних цін на живих свиней на 25 – 31 січня 2021 року
    Опубликовано: 2021-01-25 12:07:35

    Аналітичний відділ Асоціації «М’ясної галузі» повідомив прогноз закупівельних цін на 25 – 31 січня 2021 року: 37 – 38 грн/кг на свиней живою вагою. Про це повідомила прес-служба Асоціації «М’ясної галузі», пише agronews.ua.

    Закупівельна ціна ймовірно залишиться на рівні минулого тижня або зросте на 1 грн/кг  до ціни минулого тижня.

    Попит і пропозиція є головними факторами формування закупівельних цін на свиней. Попит і споживання м’яса в Україні залишається низьким – меньше 45 кг в рік. Середньодушове споживання свинини українцями – найменше в Європі, менше 15 кг в рік, в усіх сусідніх країнах – в 2-3 рази більше. До зниженню споживання свинини за минулі роки привела висока ціна на цей вид м’яса. В той же час, виросло споживання курятини, через її меншу ціну.

    На початок 2021 року роздрібні ціни на свинину і курятину практично зрівнялися, однак українці в 2020 році спожили в 2 рази більше курятини ніж свинини.

    Через пандемію COVID-19 у світі, пташиного грипу та АЧС в Німеччині – світова торгівля курятиною і свининою зменшилася. У країн експортерів великі залишки замороженого м’яса, а ціни на м’ясо знаходяться на рівні собівартості.

    В України недостатньо реалізовано потенціал внутрішнього ринку м’яса. Не допустити ще більшого зниження цін на м’ясо можна завдяки збільшенню його споживання.

    Асоціація “М’ясної галузі” закликала населення купувати в 2021 році більше м’яса. Відповідна заява розміщена на сайті Асоціації.

    Світові ціни на напівтуші свиней
    Ціни на свинину у світі залишаються на низькому рівні. На німецькій біржі котирування напівтуш свиней – 1,19 євро/кг. Базова ціна на поросят на відгодівлю вагою 30 кг – 24 євро/голова. Крім нижчої собівартості вирощування свиней, в Німеччині поширена практика довгострокових контрактів купівлі-продажу кормів – на 6-12 місяців. Подорожчання зернових в кінці 2020 року багато виробників переживають без особливих ускладнень.

    Динаміка цін у світі:
    ✅ +0,28% у ЄС
    ✅ -0,36% у Бразилії
    ✅ невідомо у США
    ✅ +6,27% у Канаді

    Порахувати економічну ефективність вирощування свиней в 2020 році і контролювати її впродовж року в реальному часі  українським свинарям допомагає програма PigCentre. Це програма створена з урахуванням національних особливостей бізнесу в свинарстві, побудована на алгоритмах та формулах, що допомагають запобігати помилкам на свинокомплексах.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.