• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Оприлюднено прогноз закупівельних цін на живих свиней на 7 – 13 грудня 2020 року
    Опубликовано: 2020-12-04 17:02:58

    Аналітичний відділ Асоціації «М’ясної галузі» повідомив прогноз закупівельних цін на 7 – 13 грудня 2020 року: 41 – 42 грн/кг на свиней живою вагою. Про це повідомила прес-служба Асоціації «М’ясної галузі», пише agronews.ua.

    Згідно з прогнозом ринок очікує незначне зниження  ціни на свиней наступного тижня, на 1 грн. Великий надлишок свиней у ЄС, здешевлення імпорту свинини, подорожчання кормів – стимулюють виробників до зниження собівартості і усунення перевитрат. Українське свинарство має інтегруватися у висококонкурентний глобальний ринок із значно нижчою собівартістю, застосовувати кращі світові практики вирощування свиней.

    Допоможе свинарям у зниженні собівартості до рівня країн ЄС і нижче – Центр підвищення ефективності в тваринництві та найінноваційніша генетика свиней Topigs Norsvin.

    В ЄС настає колапс на ринку свинини через великий надлишок. Нагадаємо, що забійна ціна за період АЧС у Німеччині впала з 1,47 €/кг до 1,19 €/кг (-19%) на кондицію та до 0,9 €/кг на напівтуші свиноматок. Міністр с/г Німеччини закликає бійні та м’ясокомбінати працювати у вихідні дні для того, щоб справитись з надлишком сировини. Така ситуація прямо впливає на Україну, що імпортує свинину з ЄС.

    Ціна на свиней у світі продовжує зменшуватись:

     ✔️ у Бразилії на понад 10% після пікової ціни за минулі два тижні

    ✔️ стрімкий спад -13% у Канаді

    ✔️ -5% у США

    Прогнозні ціни на живця свиней в Україні можуть різнитися за регіональною ознакою, що пов’язано із неоднорідним розміщенням виробничих і переробних потужностей м’ясної галузі.

    Вирощування свиней в Україні потребує змін, зниження собівартості. Досягти нижчої собівартості українським свинарям допоможе найінноваційніша генетика свиней у світі – Topigs Norsvin – 15-17 живих поросят на опорос, 15-18 робочих сосків у свиноматок, 1,4-1,5 кг середня вага поросят при народженні.

    Завдяки Центру підвищення ефективності в тваринництві генетика Topigs Norsvin вже доступна і в Україні.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.