• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вітчизняному промисловому свинарству знову загрожує скорочення
    Опубликовано: 2020-11-05 14:05:06

    Серед виробників свинини посилюються песимістичні настрої через подорожчання кормів, що суттєво впливає на собівартість вирощування свиней , адже частка витрат на годівлю у її структурі становить від 60% до майже 80%. Про це повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на інформацію Асоціації "Свинарі України".

    Так, якщо на початку року середня собівартість виробництва комбікорму "Фінішер" складала 4,9 грн/кг, то у середині жовтня цей показник перевищив 7 грн/кг, тобто зріс майже на 43%. Ціна закупівлі живця, навпаки, знижується, що негативно впливає на прибутковість господарювання.

    "Звичайно, як і будь-якій галузі економіки, свинарство має циклічний характер розвитку зі спадами та підйомами рівня прибутковості. Проте наразі ситуація дещо інакша. Так, лише нещодавно промислове свинарство в Україні почало демонструвати сигнали поступового відновлення: чисельність поголів’я відновила втрачені торік 3% тварин у промисловості, зменшення співвідношення вирощування та забою свиней залишає умовний заділ для більшого відтворення. Настільки кардинальна зміна ринкових умов може спричинити ще активніший вихід операторів з галузі, що нівелює усі нещодавні здобутки," - роз’яснює керівник аналітичного відділу Асоціації "Свинарі України" Олександра Бондарська.

    За її словами, це спричинить чергове скорочення промислового поголів’я свиней в країні, що згодом відгукнеться скороченням промислової пропозиції відповідного виду м’яса та його здороженням не тільки в закупівлі, а й кінцевих цін на полицях роздрібних торгових мереж.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.