За перші три квартали 2020 року в Україні зменшилася промислова переробка м’яса всіх видів, крім свинини.
Про це повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на інформацію Асоціації "Свинарі України".
Так, у січні-вересні 2020-го переробні підприємства випустили 1,19 млн. тонн охолодженого, мороженого, сушеного та соленого м’яса та супутніх продуктів (включно з жиром та субпродуктами). Це на 2% "відстає" від доробку галузі за аналогічний період 2019-го.
"Водночас, випуск свіжого, охолодженого та мороженого м’яса свиней упродовж січня-вересня, навпаки, збільшив відрив від минулорічних показників до 4,5% та склав майже 224 тис. тонн. Ще за підсумками восьми місяців, обсяги переробки свинини перевищували показник аналогічного періоду 2019-го на 2,9%. При цьому з 9,7 тис. тонн приросту виробництва свинини, 5,7 тис. тонн -морожена продукція. Сукупний її випуск за аналізований період зріс на 36,6%", - зазначили аналітики АСУ.
Инф. proagro.com.ua
agrinews.com.ua