• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Котирування на ринку живця свиней відчутно підвищилися
    Опубликовано: 2020-08-09 12:04:28

    Липень для вітчизняних свинарів завершився "підйомом" цін. Минулого тижня середня ціна на живець зросла майже на 5% - до 46,3 грн/кг.

    Як повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на asu.pigua.info, минулого тижня котирування на ринку живця відчутно підвищилися порівняно з їх попереднім рівнем. Так, більшість товарних партій реалізували по 46-47 грн/кг. Ціни нижче вказаного рівня зустрічалися епізодично, тоді як дорожчі пропозиції, переважно, озвучували після завершення п’ятничних торгів: окремі заготівельники пропонували привабливішу ціну за додаткові об’єми. Ключовим чинником висхідного руху цін наразі є сезонне зменшення пропозиції тварин забійних кондицій та зменшення імпортної активності на тлі курсових коливань.

    Хоча деякі представники м’ясопереробної галузі зауважують малоактивну реалізацію свинини та продуктів з неї, більшість поділяють думку, що причини для зміни вектору руху цін закупівлі наразі відсутні. Так, частина переробників очікує стабілізацію цін на досягнутому рівні, решта прогнозує продовження висхідного руху.

    Менша пропозиція живця на забій у зв’язку з повільнішими приростами в спекотний період, найвірогідніше, "збалансує" з намірами окремих гравців ринку дещо обмежити об’єми закупівлі, щоб привести їх у відповідність до обсягів реалізації. Водночас, невизначеність ситуації на валютному ринку та стабілізація цін на свинину в ЄС, слугуватимуть стримуючими чинниками для активізації імпорту. З огляду на це, можна очікувати на позитивне коливання цін закупівлі у найближчій перспективі.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.