• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Свинина живою вагою дешевшає
    Опубликовано: 2020-02-23 15:01:52

    Другий тиждень лютого відзначився відчутнішим зсувом цін закупівлі свиней забійних кондицій. Середня ціна на свинину живою вагою була на 4,3% меншою, ніж на початку місяця та зупинилася на позначці 41,2 грн/кг, повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на asu.pigua.info.

    За свідченнями операторів ринку, ціни на живець свиней переважно варіювали в межах 40-42,5 грн/кг. Хоча епізодично звучали вищі ціни (зокрема, 43 грн/кг), діапазон опустився на 2 грн/кг. Тож на початку другої декади лютого виробники свинини реалізовували товарне поголів’я на 0,5-2,5 грн/кг дешевше, ніж тижнем раніше.

    Посилення негативної динаміки цін більшість пояснює сезонними тенденціями, а також млявою торговельною активністю. Крім цього, оператори відзначають тиск з боку суміжного ринку курятини, ціни на яку продовжують зниження. З огляду на це, більшість закупівельників очікує на подальше пониження цін та звуження цінового діапазону. Водночас, частина представників переробної галузі відзначають слабку еластичність попиту кінцевого споживача до зміни закупівельних цін. Тож є сумніви, що подальше послаблення цін зможе стимулювати продажі.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.