• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • За рік в Китаї зафіксували 140 спалахів АЧС
    Опубликовано: 2019-08-19 12:01:08

    У серпні 2018 року в Китаї зареєстрували перший випадок африканської чуми свиней (АЧС). З тих пір контролери зафіксували вже 140 спалахів захворювання, передає УНН з посиланням на www.pig-world.co.uk.

    АЧС торкнулася всіх без винятку провінцій країни. З метою зупинити поширення хвороби китайські контролери за рік вибракували 1,16 млн свиней.

    Повідомляється, що з Китаю АЧС “перекочувала” на Гонконг, Камбоджу, Північну Корею, Монголію, Лаос і В’єтнам. У цих країнах майже 5 млн свиней загинули або були вибракувані через поширення хвороби.

    Нагадаємо, в Україні АЧС не вщухає вже більше 6 років. За словами політика Сергія Тригубенка, боротися з вірусом нашій країні заважають кілька факторів: нескінченний процес реформування Держпродспоживслужби і недолік компетентних кадрів.

    Більш того, в Україні фермери масово приховують АЧС, упевнений експерт Микола Бабенко. Причина тому — колосальні матеріальні збитки, які держава не в змозі компенсувати свинарям.

    Петро Івасюк

    Источник: УНН

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.