• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Сербії зафіксували перші спалахи АЧС
    Опубликовано: 2019-08-19 11:07:31

    У Сербії зафіксували перші спалахи африканської чуми свиней (АЧС), передає УНН з посиланням на nationalhogfarmer.com.

    Три випадки захворювання було зареєстровано у столиці Сербії - місті Белград, ще один - на території подунайских округу.

    Нагадується, що у серпні поточного року Болгарія оголосила надзвичайний стан через АЧС. У кінці липня про першу спалах АЧС повідомила Словаччина.

    Нагадаємо, в Україні АЧС не вщухає вже більш ніж 6 років. За словами політика Сергія Тригубенка, боротися з вірусом нашій країні заважають кілька факторів: нескінченний процес реформування Держпродспоживслужби і недолік компетентних кадрів.

    Мінімізувати втрати фермерів через АЧС пропонують шляхом страхування підприємств. Однак в Мінагрополітики досі не запропонували механізму реалізації такої ініціативи, хоча і обіцяли раніше.

    На думку Тригубенко, оптимальну модель майбутнього страхування треба напрацьовувати в спільному діалозі між фермерами, страховиками і державою.

    При цьому, сьогодні в Україні від АЧC застраховано лише одне підприємство.

    Петро Івасюк

    Источник: УНН

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.