• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • АЧС: за рік поголів'я свиней в Китаї скоротилося на чверть
    Опубликовано: 2019-07-23 10:09:46

    За рік поголів'я свиней в Китаї скоротилося на 25,8% через поширення африканської чуми свиней (АЧС). Про це повідомляє Міністерство сільського господарства Китаю, пише PigProgress, передає УНН.

    Виробництво свинини теж упало. За даними Національного бюро статистики Китаю, протягом І півріччя 2019 року в КНР виробили 24,7 млн тонн свинини, що на 5,5% менше, ніж роком раніше.

    АЧС в Китаї, тим часом, не вщухає. Новий спалах захворювання був зафіксований 17 липня на невеликій фермі в провінції Сичуань.

    Крім того, з початку липня, АЧС вразила дві ферми в провінції Гуансі.

    Як повідомляв УНН, вірус африканської чуми свиней вперше був зафіксований в Китаї в минулому році. Експерти кажуть про глобальну загрозу, оскільки саме в Китаї зосереджено близько половини світового поголів'я свиней. Країна виробляє 50% всієї свинини в світі і є головним її споживачем.

    В Україні ж АЧС також не вщухає вже більше 6 років. За словами депутата Сергія Тригубенка, боротися з вірусом нашій країні заважають кілька факторів: нескінченний процес реформування Держпродспоживслужби і брак компетентних кадрів.

    Більш того, в Україні фермери масово приховують АЧС, впевнений експерт Микола Бабенко. Причина тому - колосальні матеріальні збитки, які держава не в змозі компенсувати свинарям.

    Ірина Макаренко

    Источник: УНН

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.