• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Мінсільгосп Камбоджі повідомив про новий спалах АЧС
    Опубликовано: 2019-07-08 11:07:30

    Міністерство сільського, лісового і рибного господарства Камбоджі повідомило про новий випадок африканської чуми свиней (АЧС), передає УНН з посиланням на khmertimeskh.com.

    АЧС була зафіксована в двох селах провінції Тбунг Хмум, яка межує з В'єтнамом.

    У зв'язку з цим міністр сільського, лісового і рибного господарства Камбоджі Венг Сакхон видав указ ідентифікувати заражених вірусом АЧС свиней і призупинити торгівлю свининою в радіусі 3 км від уражених районів.

    Відзначимо, що в Україні також продовжують фіксувати нові спалахи АЧС. У минулому році контролери заявили про 145 випадках хвороби, виявлених в різних регіонах країни, в цьому році їх уже більше 20.

    Епідемія завдає колосальних збитків українським свинарям.

    При цьому, за даними "Центру підвищення ефективності в тваринництві", за сім років власники господарств отримали менше 1% від належних грошових компенсацій.

    З метою мінімізації збитків фермерів від АЧС тваринники вимагають від КМУ знизити або тимчасово скасувати податки для свинарів.

    А депутат Сергій Тригубенко вважає за необхідне відновлення практики страхування від АЧС в Україні.

    У Мінагро з політиком згодні, однак поки так і не змогли запропонувати робочий механізм страхування фермерств від ризику епідемії.

    Петро Івасюк

    Источник: УНН

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.