• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • АМКУ може дестабілізувати ринок курятини в Україні - Союз птахівників
    Опубликовано: 2019-07-05 12:08:56

    Необґрунтовані заяви Антимонопольного комітету України про порушення законодавства з боку найбільшого виробника та експортера курятини, компанії "Миронівський хлібопродукт" (МХП), можуть дестабілізувати ситуацію на ринку курятини. Про це заявив глава асоціації "Союз птахівників України" Сергій Карпенко, передає УНН.

    Він уточнив, що кожен суб’єкт господарювання має право здійснювати комерційну діяльність та встановлювати свою власну торгову політику, яка не суперечить чинному законодавству України. Завдання АМКУ - виявляти та припиняти правопорушення, які обмежують економічну конкуренцію, додав Карпенко.

    "Якщо АМКУ під час дослідження ринку курятини виявив ознаки порушення законодавства з боку МХП при здійсненні компанією її комерційної діяльності, а саме порушень у торговій політиці, то Комітет повинен, знову ж таки, у межах чинного законодавства, довести правоту своїх висновків та надати підтверджуючі докази по справі", - сказав він.

    Карпенко поінформував, що торгова політика МХП відповідає чинному законодавству. Про це знають і в АМКУ, оскільки Комітет досліджує український ринок курятини на постійній основі.

    "І жодних ознак порушення структури ринку дистрибуції м’яса птиці до цього часу не спостерігалося. Однак, чомусь саме тепер Комітет заявляє про такі попередні висновки", - повідомив він.

    У "Союзі птахівників" сподіваються, що анонсоване АМКУ розслідування відбудеться неупереджено. Без негативного впливу на діяльність компанії та ринку в цілому.

    "Але якщо розцінювати заяву АМКУ як тиск на виробників, просимо уникати подібних методів, оскільки будь-які необґрунтовані заяви негативно впливають на ринкову ситуацію та можуть призвести до падіння споживчого попиту, скорочення виробництва, і як наслідок - погіршення соціальних настроїв через скорочення робочих місць та подальшого зростання цін", - застерегли в асоціації.

    Нагадаємо, наприкінці червня Антимонопольний комітет України звинуватив найбільшого виробника і експортера української курятини - компанію "Миронівський хлібопродукт" (МХП) - у зловживанні монопольним становищем. У компанії такі заяви назвали безпідставними та повідомили, що жодних офіційних документів з цього приводу від АМКУ не отримували.

    Додамо, протягом останніх двох років АМКУ неодноразово звинувачував український бізнес у порушенні антимонопольного законодавства.

    "Жертвами" Комітету зокрема були фармкомпанія "Санофі", супермаркети "Ашан", "Метро", "Велика кишеня", заправки WOG, ОККО та інші. Усі вони відстояли інтереси в суді та довели безпідставність заяв АМКУ.

    Ірина Макаренко

    Источник: УНН

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.