• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українські свинокомплекси практично не отримують компенсацій за знищених АЧС свиней
    Опубликовано: 2019-05-05 10:06:22

    Після появи АЧС в Україні у 2012 році і по сьогодні українські свинокомплекси отримали менше 1% компенсації за знищених свиней у випадку африканської чуми свиней (АЧС). Про це повідомляє “Центр підвищення ефективності в тваринництві”, передає УНН.

    “Фактично, влада та галузеві асоціації відповідальні, що свинарі з 2015 року буквально знищують один одного. Офіційне визнання АЧС на підприємстві фактично означає банкрутство бізнесу. Страх банкрутства спонукає свинарів приховувати випадки захворювань і є причиною появи нелегального ринку інфікованої свинини”, — йдеться в повідомленні.

    Смертність у свиней від вірусу африканської чуми свиней досягає 100%, хвороба не лікується, вакцини немає. Для людей вірус загрози не несе, але завдає збитків для бізнесу та економіки країни.

    Вірус легко поширюється: у м’ясі та м’ясних продуктах зберігається до шести місяців, передається через одяг, інвентар і корми. Хворі тварини, а також люди, які контактували з ними, поширюють вірус.

    “Вірогідно з України вірус АЧС, в тому числі з трудовими мігрантами, поширився в Польщу, Румунію, Угорщину, Бельгію і, може, в інші країни ЄС. Така небезпека може стати причиною скасування безвізу”, — йдеться в повідомленні.

    Також відсутність належного ветеринарного контролю в Україні могла стати причиною поширення АЧС у В’єтнам. Половина експорту свиних субпродуктів з України здійснюється саме у В’єтнам.

    Як писав УНН, за словами депутата Сергія Тригубенка, станом на кінець минулого року держава залишилася винною українським свинарям 27 млн грн компенсацій за АЧС.

    Також нагадаємо, Україна сьогодні скупає польську свинину.

    Ірина Макаренко

    Источник: УНН

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.