• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Промислове поголів'я свиней в Україні станом на 1 січня 2019 р. зросло на 2%
    Опубликовано: 2019-01-26 12:06:01

    Cтаном на 1 січня 2019 року в промисловому секторі зафіксували 3,37 млн свиней проти 3,3 млн голів роком раніше.

    Як повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на прес-службу Асоціації "Свинарі України", така зміна, хоча і невелика, все ж дає сподівання, що позитивна динаміка, перші ознаки якої з’явилися восени 2018-го, триватиме надалі.

    Менше "стартове" промислове поголів’я у 2018-му відгукнулося на річних доробках галузі: минулорічні обсяги вирощування свиней у сільськогосподарських підприємства поступаються 2017 року на 1,2%, реаліазація свиней на забій - на 3,6%.

    За 2018 рік з вирощених 522 тис. тонн живої ваги свиней на бійні направили 4,73 млн свиней сукупною вагою 492,6 тис. тонн.

    "На жаль, приріст промислового поголів’я поступається темпам скорочення чисельності свиней у присадибному секторі, тож його не компенсує. Зокрема, на початку року кількість таких тварин у господарствах населення встановила новий антирекорд - 2,6 млн голів. Це на 194 тис. свиней менше ніж утримували на початку 2018-го. В наслідок цього, загальне свинопоголів’я в Україні знову опустилося нижче шетимільйонної позначки. З іншого боку, питома вага промислового свинарства продовжує зростати - 56,4% проти 54% рік тому", - додають в АСУ.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.