• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ціни на українське масло продовжують знижуватися
    Опубликовано: 2018-10-07 12:04:24

    Ціни зовнішнього попиту на українське масло в другій половині вересня 2018 року продовжили знижуватися.

    Як повідомляє "ПроАгро" з посиланням на infagro, основна причина - вплив зовнішнього ринку, сильного зниження цін в Європі і Новій Зеландії.

    Поставки масла з Білорусі більше не впливають на український ринок. Білоруське масло зараз знову практично повністю направляється в РФ.

    Ціни попиту західних трейдерів на українське масло 82% для Африки і Близького Сходу встановилися на рівні $3700-3800/тонна. Навіть підприємствам з єврономерами складно реалізувати масло в ЄС дорожче $4100/тонна.

    Завдяки високим цінам в Росії, зараз знову вигідніше продавати масло в пострадянські країни. Там за нього платять по $4000-4200/тонна.

    На внутрішньому ринку цінового обвалу не сталося лише через девальвовацію гривні. Високожирне масло в крупному опті продається по 125-130 тис. грн/тонна, а селянське - по 105-110 тис. грн/тонна. Для поставок в СНД, так й на внутрішньому ринку, ціни на масло могли б найближчим часом збільшитися, якби його пропозиція в країні була меншою.

    Зазначається, що запаси товару в Україні зараз великі, а виробництво залишається ще досить значним через високу активність операторів ринку сирних продуктів.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.