Ціни на українське масло продовжують знижуватися

07 окт, 12:04

Ціни зовнішнього попиту на українське масло в другій половині вересня 2018 року продовжили знижуватися.

Як повідомляє "ПроАгро" з посиланням на infagro, основна причина - вплив зовнішнього ринку, сильного зниження цін в Європі і Новій Зеландії.

Поставки масла з Білорусі більше не впливають на український ринок. Білоруське масло зараз знову практично повністю направляється в РФ.

Ціни попиту західних трейдерів на українське масло 82% для Африки і Близького Сходу встановилися на рівні $3700-3800/тонна. Навіть підприємствам з єврономерами складно реалізувати масло в ЄС дорожче $4100/тонна.

Завдяки високим цінам в Росії, зараз знову вигідніше продавати масло в пострадянські країни. Там за нього платять по $4000-4200/тонна.

На внутрішньому ринку цінового обвалу не сталося лише через девальвовацію гривні. Високожирне масло в крупному опті продається по 125-130 тис. грн/тонна, а селянське - по 105-110 тис. грн/тонна. Для поставок в СНД, так й на внутрішньому ринку, ціни на масло могли б найближчим часом збільшитися, якби його пропозиція в країні була меншою.

Зазначається, що запаси товару в Україні зараз великі, а виробництво залишається ще досить значним через високу активність операторів ринку сирних продуктів.

Инф. proagro.com.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/312756.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM