• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ветлікарі поглиблюватимуть знання з ліквідації АЧС
    Опубликовано: 2018-04-01 12:03:16

    27-28 березня на Херсонщині та Миколаївщині відбудуться симуляційні вправи з ліквідації спалаху африканської чуми свиней.

    Про це повідомляє прес-служба Асоціації «Свинарі України».

    Такі практичні тренінги для ветеринарних фахівців різних рівнів (національного, обласного, районного та ветлікарів свиногосподарств) проводяться в Україні вже не перший рік. Вони відбуваються в рамках проекту «Підвищення обізнаності про африканську чуму свиней в Україні», ініціаторами якого виступають ФАО та ЄБРР. У лютому 2018 року розпочався його другий етап. До реалізації цього проекту залучені експерти Асоціації «Свинарі України», Держпродспоживслужби та ДНДЛДВСЕ.

    Цьогоріч аналогічні вправи-симуляції вже проводилися у західних регіонах країни, у Львівській та Закарпатській областях.

    Сценарій тренінгу «традиційний» — розігрується ситуація, коли на об’єкті N підозрюється спалах АЧС. Учасників тренінгу розділяють на «офіси»: національний, обласний, районний та рівень свиногосподарства. Представники цих робочих підгруп вчитимуться комунікувати між собою, а також оперативно реагувати на спалах АЧС (ліквідувати хворобу) в разі підтвердження підозри.

    Нагадаємо, що представники українських лабораторій ветеринарної медицини проходять тренінг у провідній референс-лабораторії світу в Мадриді.

    Инф. agravery.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.