• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Малих винарень в Україні може стати більше
    Опубликовано: 2017-07-18 17:33:55

    Малим винарням спростять отримання ліцензій, що має призвести до збільшення їхньої кількості.
    Про це йдеться у законопроекті №6693 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку виробництва терруарних вин та натуральних медових напоїв».

    Законопроект, який було зареєстровано у ВР, може на 26 мільйонів гривень збільшити надходження до державного та місцевих бюджетів тільки від ПДВ і зборів із продажів.

    В Україні зараз  є 46 тисяч га виноградників, 61 виробник і лише 4 сімейних виноробні, що мають ліцензію на виробництво вина. Для порівняння, у Франції – 840 тисяч га, 65 тисяч виробників і 15 тисяч сімейних виноробень.
    Така ситуація склалася через доволі складну процедуру отримання ліцензії. Як зазначається, законопроект дозволить виноробам позбутися необхідності отримувати 160 дозвільних документів для її отримання.
    На думку авторів проекту, збільшення кількості малих винарень збільшить надходження у бюджет.

    Малі винороби розповідають, що сьогодні сумлінно сплачують до державного бюджету всі податки. Наприклад, як розповів власник фермерського господарства «Курінь» Микола Халупенко, його  невелика сімейна ферма, в якій окрім членів сім’ї працюють тільки п’ять найманих робітників, платить щомісяця  державі 50 тисяч гривень.

    a5kilia.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.