• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Рада схвалила продаж і оренду землі через онлайн-аукціони
    Опубликовано: 2021-05-14 17:28:08

    Прийнято Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо продажу земельних ділянок та набуття права користування ними через електронні аукціони" (проект № 2195), яким передбачено проведення процедури продажу та передачі в користування земельних ділянок державної та комунальної власності через електронний аукціон.

    Не допускається відчуження орендованих земельних ділянок державної або комунальної власності без згоди орендаря.

    Земельні торги будуть проводитися у формі електронного аукціону в режимі реального часу в мережі Інтернет. За результатами проведення аукціону укладається договір купівлі-продажу, оренди, суперфіцію, емфітевзису земельної ділянки з переможцем земельних торгів, який запропонував найвищу ціну.

    Реєстраційний внесок за лотом встановлюється у розмірі 0,1 мінімальної заробітної плати. Гарантійний внесок - 30% стартової ціни продажу земельної ділянки чи прав емфітевзису, суперфіцію або 30% стартового розміру річної орендної плати, але не може бути більше 2500 прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб.

    Один лот складається виключно з однієї земельної ділянки або прав на неї.

    Площа земельної ділянки сільськогосподарського призначення державної або комунальної власності, права оренди, емфітевзису якої виставляються на земельні торги, не може перевищувати 20 гектарів.

    Старт земельної реформи в умовах нестачі коштів, активізація рейдерства та законодавчі зміни можуть призвести до неочікуваних наслідків. ЛІГА:ЗАКОН розробила комплексне рішення - LIGA360 для агробізнесу, яке допоможе всій команді об'єднати зусилля для управління ризиками та вирішення щоденних професійних завдань.

    biz.ligazakon.net

     

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.