• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Депутати запропонували вирішення проблеми ввезення пестицидів в Україну
    Опубликовано: 2017-06-29 19:30:51

    Ініціатори проекту закону про внесення змін до статті 4 Закону України «Про пестициди та агрохімікати» щодо ввезення пестицидів на митну територію України (№6606) запропонували вирішення проблеми ввезення пестицидів в Україну, скасувавши абсолютно зайву, на їхню думку, норму.

    РЕКОМЕНДУЄМО
    Аграрний комітет пропонує відхилити законопроект щодо виноробної продукції
    Органічний законопроект сприятиме розвитку економіки
    Про це повідомив голова підкомітету з питань земельних відносин Аграрного комітету ВРУ Олег Кулініч на своїй сторінці у Facebook.

    «Разом з колегами запропонували вирішення проблеми ввезення пестицидів в Україну, скасувавши абсолютно зайву, на нашу думку, норму», ― зазначив Кулініч.

    За його словами, наразі статтею 4 Закону України «Про пестициди та агрохімікати» передбачено, що завозити та застосовувати незареєстровані в Україні пестициди можна лише за умови їх державної реєстрації в країні, де вони виробляються.

    «Можливо, якийсь час тому цією забороною законодавство намагалося обмежити потрапляння в Україну неякісних або контрафактних засобів, але зараз на практиці виходить, що ми позбавляємо наших аграріїв найбільш сучасних та інноваційних продуктів», ― зауважив Кулініч.

    Крім того, за його словами, ця норма фактично є втручанням в законодавство іншої держави, адже питання реєстрації того чи іншого препарату, який виробляється закордоном ― це компетенція країни-виробника.

    «Більше того, у самої країни-виробника може і не бути вимог щодо такої реєстрації, тож чому ми змушуємо іноземного виробника робити те, чого навіть не вимагає його національне законодавство?», ― наголосив нардеп.

    Він додав, що на практиці цю норму у ряді випадків просто неможливо виконати. Наприклад, у країні виготовлення такого препарату просто відсутні шкідники, хвороби чи сільськогосподарські культури, для яких такий препарат призначений. Відповідно, у країні-виробникові неможливо провести і польові дослідження такого препарату

    «Таким чином, на нашу думку, через таку вимогу унеможливлюється доступ новітніх оригінальних засобів захисту рослин до державних випробувань та подальшої реєстрації в Україні, а українські аграрії втрачають можливість використовувати передові технології. Тож будемо намагатися змінити цю ситуацію і переконати колег підтримати наш законопроект», ― підсумував Кулініч.

    Нагадаємо, ініціаторами законопроекту є Олександр Бакуменко, Вадим Івченко, Олег Кулініч та Микола Кучер.

    agravery.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.