• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Гине риба через занизьку температуру води на Черкащині
    Опубликовано: 2017-05-31 12:21:25

    Загибель коропа через холоди зафіксовано на Черкащині. У Черкасирибоохороні стверджують, що це поодинокі випадки.

    Поблизу с. Леськи, с. Худяки та ще деяких сіл у р. Дніпро та р. Ірклій виявлено факти загибелі коропа, повідомляє region.unn.ua. Проте у Черкасирибоохороні стверджують, що це поодинокі випадки, спричинені занизькою температурою води у річках.

    «Є випадки замору коропа і сазана, зараз їх зафіксовано тільки чотири. Річ у тім, що зараз у річках температура води занизька для риби, яка саме нереститься. Відповідно, вона не може віднереститися й гине. Так буває практично щороку, ситуація геть не є надзвичайною, це цілком природне явище», − зазначив голова ліквідаційної комісії Черкасирибоохорони Анатолій Миронінко.

    Він також додав, що торік за аналогічної ситуації було задіяно екологічну лабораторію, яка лише підтвердила висновки рибінспекторів про надто низьку температуру води для нересту, й жодних відхилень у складі води не знайшла. Тому цього року рибінспектори не поспішають бити на сполох.

    Анатолій Миронінко підкреслив, що масової загибелі риби немає, а якби підозри на надзвичайну подію були, там були б уже задіяні усі можливі служби.

    dr.ck.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.