• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Аграріїв попередили про весняну посуху
    Опубликовано: 2017-05-19 13:31:49

    Наступ весняно-літнього сезону для українських аграріїв ознаменовується, як правило не тільки проведенням посівних робіт, але і подальшими очікуваннями прихильності природи до їх майбутнього врожаю. Цьогорічна весна вже принесла чимало збитків фермерам по всій Україні внаслідок ушкодження врожаю квітневими та травневими заморозками. Але погодні умови  і надалі навряд чи потішать фермерів: Укргідрометцентр попередив, що тепер слід готуватися до весняної посухи.

    «Подальше підвищення температури повітря без дощів призведе до весняної посухи», - заявила УНН головний агрометеоролог Укргідрометцентру Тетяна Адаменко.

    “Заморозки є шкідливим явищем, але більш шкідливе явище в Україні для майбутнього урожаю — це посуха. На сьогодні ми не маємо ще таких зведень, що розпочалась посуха. Але, зважаючи на те, що на території багатьох областей спостерігається стійкий дефіцит опадів, в тому числі це Київська, Черкаська, Полтавська, Кіровоградська, де опадів випало з початку року менше, ніж половина норми. То при підвищенні температури повітря, яке все таки неминуче буде, можливий розвиток весняної посухи”, — зазначила агрометеоролог.

    Тетяна Адаменко додала, що загроза весняної посухи є щороку, але “цього року вона дуже близько ”.

    «Необхідно розуміти, що в запасі у будь-якої людини, що займається підприємництвом, завжди повинен бути резервний варіант на випадок настання форс-мажорних обставин. Це допомагає йому з найменшими втратами вийти з будь-якої кризової ситуації. Якщо ж ми ведемо мову про агробізнес, то кількість можливих ризиків тут значно вище. І в першу чергу це ризики природного характеру. На жаль, в поточному році природа в черговий раз випробувала на міцність українських фермерів.У разі втрати врожаю через природні катаклізми, аграрій залишається, по суті, ні з чим. У випадку, коли його посіви застраховані від можливих ризиків в надійній страховій компанії, він отримує впевненість в тому, що його збитки будуть відшкодовані. Тому агрострахування - це своєрідна «подушка безпеки» для фермера у разі повеней, заморозків, посухи, граду і т.д», - зазначає Володимир Юдін, генеральний директор ТОВ «Агрориск».

    За словами експерта, страхові компанії пропонують фермерам різні програми, які в разі настання страхового випадку, пов'язаного з природними катаклізмами, компенсують втрати врожаю. При цьому сума відповідальності, в основному, встановлюється в розмірі вартості майбутнього врожаю тієї чи іншої сільгоспкультури.

    «У компанії «Агрориск» це, перш за все програма «МультіРіск», яка діє на сезон «весна-літо» 2017 року. За цією програмою можуть бути застраховані врожаї озимої і ярої пшениці, озимого і ярового жита, озимого і ярового ячменю, соняшнику, кукурудзи на зерно, цукрових буряків, ріпаку, гречки, сої, вівса, гороху і проса. Сума відповідальності встановлюється в розмірі вартості майбутнього врожаю с/г культури», підкреслив Володимир Юдін.

    Крім таких катаклізмів як град, весняні та осінні заморозки, крижана кірка, посуха, сель, землетрус, буря, ураган, повінь "МультіРіск" страхує також і від таких форс-мажорних обставин як знищення врожаїв шкідниками або вогнем.

     

    Довідкова інформація про «Агрориск».

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.