• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ЄБРР, ФАО та ЄС відкривають нові можливості для українського агробізнесу
    Опубликовано: 2017-02-21 08:28:46

    Спеціалізована конференція для МСП, присвячена диверсифікації.

    Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) об’єднали зусилля для проведення другої спеціалізованої конференції з агробізнесу «Мільйон з гектара», метою якої є висвітлення нових можливостей для бізнесу та диверсифікації для компаній, які працюють в українській продовольчій галузі.
    ФАО та ЄБРР закликатимуть український малий бізнес у сільськогосподарському секторі виходити з зони комфорту, шукати нові ринки та зосереджуватися на виробництві продукції з високою доданою вартістю для того, щоб залишатися конкурентоспроможними на місцевих ринках та отримувати максимальні прибутки на ринках експорту.
    Цю конференцію також підтримує ЄС в рамках ініціативи «EU4Business», спрямованої на підтримку малих і середніх підприємств у країнах, які уклали з ЄС угоди про глибоку та всеохоплюючу зону вільної торгівлі (ГВЗВТ).
    Цей захід, що відбудеться у Дніпрі та має зібрати понад 200 учасників зі всієї України, розрахований передусім на малі місцеві сільськогосподарські підприємства та компанії у харчовій галузі, але також має привабити інші зацікавлені сторони, зокрема більші за розміром компанії та галузевих спеціалістів. Його організація ґрунтується на успіху подібної галузевої конференції, що відбулася у 2016 році у контексті розширеного політичного діалогу, який ЄБРР веде в секторі агробізнесу України.
    Місцеві МСП зможуть ознайомитися з досвідом успішних місцевих компаній подібного розміру, які вже випробували нові підходи до ведення бізнесу та розробили успішні бізнес-моделі, зокрема у таких сферах, як інвестиції в інновації, передача ноу-хау та доступ до нових ринків.
    Банк продовжить пропонувати МСП у секторі агробізнесу широкий спектр можливостей для розвитку, включаючи прямі консультаційні послуги (з фінансуванням в рамках ініціативи «EU4Business» та з Мультидонорського рахунку для України) та програми підтримки експорту.
    Такі міжнародні організації, як ЄБРР та ФАО виділяють більше ресурсів для підтримки програм розвитку інституційної спроможності галузевих асоціацій, надання індивідуальних консультаційних послуг сільськогосподарським компаніям та підтримку експортної діяльності. Особлива увага приділяється підтримці інновацій та обміну знаннями шляхом співробітництва з українськими вищими навчальними закладами та провідними центрами знань світу.
    Керівник відділу консультацій з агробізнесу в ЄБРР Вікторія Зінчук сказала: «Загальний обсяг наших інвестицій в сектор агробізнесу в Україні з початку нашої діяльності становить вже понад 2 млрд. євро, а отже ми є найбільшим гравцем у цьому секторі. При цьому ми не лише надаємо фінансування, а й працюємо над підвищенням конкурентоспроможності МСП в рамках консультаційних проектів, загальна вартість яких перевищує 5 млн. євро. Ми очікуємо, що реалізація цих проектів сприятиме підвищенню продуктивності місцевого приватного бізнесу та відкриттю перед ним нових можливостей для диверсифікації та виходу на нові ринки».
    Економіст ФАО Андрій Ярмак сказав: «Це перша в Україні спеціалізована конференція з диверсифікації, призначена для малих і середніх сільськогосподарських підприємств, що зацікавлені у розвитку їх продукції та пошуку своїх ніш на ринку. Ми впевнені, що збільшення доданої вартості традиційної продукції стане ключовим фактором розвитку сільського господарства в Україні».
    Ініціатива «EU4Business» об’єднує всю підтримку, яку ЄС надає малим і середнім підприємствам у регіоні Східного Партнерства, що зв’язує країни ЄС з шістьма країнами-партнерами: Вірменією, Азербайджаном, Білоруссю, Грузією, Молдовою та Україною. Для отримання більш детальної інформації відвідайте http://www.eu4business.eu
    ЄБРР є найбільшим фінансовим інвестором в Україні. З початку діяльності у країні у 1993 році Банк інвестував майже 12 млрд. євро в рамках 369 проектів.

    Дата:20/02/2017
    Контактна особа ЄБРР: Антон Усов
    Тел.: +380 44 2771100
    Електронна пошта: anton.usov@ebrd.com
    Твіттер: @AntonUsov1892

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.