• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Шкідливі законодавчі ініціативи: невже свиноферма — це атомна станція?
    Опубликовано: 2016-10-14 15:30:00

    Сьогодні на підпис до Президента України направили законопроект 2009а-д «Про оцінку впливу на довкілля».

    Згідно з цим документом, свинокомплекс закритого типу, де утримують більше 900 свиноматок, має такий самий значний вплив на довкілля, як ядерні електростанції, нафтопереробні заводи, об’єкти виробництва у галузі чорної та кольорової металургії... Така класифікація істотно вплине на діяльність підприємства: дозвільна документація, перевірки... Безперечно, виробництво має бути відповідальним, проте логіку ніхто не відміняв. Прирівнювати ж наслідки діяльності свиноферми до Чорнобильської трагедії видається, м’яко кажучи, значним перебільшенням.

    Під прицілом доля не лише свинарів, а й виробників іншої тваринницької продукції — птиця, ВРХ, кролі..., — а також м’ясо- та молокопереробні заводи. Асоціація «Свинарі України» разом з іншими галузевими об’єднаннями готує звернення до Президента, щоб він наклав на законопроект 2009а-д вето і, таким чином, не допустив припинення розвитку тваринництва в Україні.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.