• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Інноваційні продукти для ефективної відгодівлі свиней
    Опубликовано: 2016-10-01 16:30:00

    У Києві відбулися презентації нових лінійок продуктів голландської компанії FeedLance, які представлені в Україні групою компаній «АгроВет Атлантик». Заходи були організовані для спеціалістів галузі свинарства у форматі тренінгів, за участю голландських і українських експертів зі свинарства, а також СЕО ГК «АгроВет Атлантик».

    У вступній промові генеральний директор ГК «АгроВет Атлантик» Максим Шевчук відзначив важливість наукових розробок в галузі годівлі, які дозволяють підвищити не лише якість продукції, але й прибутковість фермерських господарств. «Створення нових продуктів – це не просто оновлення рецептури кормів та заміна трифазової годівлі, на якій базувалися наші попередні лінійки, на чотирифазову. Це, передусім, посилення економічного ефекту, - зауважив Максим Шевчук. - Адже все, що ми робимо для наших партнерів, передусім повинно витримати економічне обґрунтування. І попереднє тестування наших нових продуктів на господарствах його підтвердило».

    Продовжив тренінг голландський експерт світового рівня зі свинарства Пітер-Ян Маас. Він детально проаналізував особливості засвоєння протеїну у тварини та її потреби в енергії на різних фазах відгодівлі (від 25 кг і до забою), а також в залежності від генетики і статі. Тобто, за висновком експерта, на кожній стадії відгодівлі у тварини певної породи певної статі  по-різному засвоюється протеїн і витрачається енергія. І завдання нутриціоністів – розробити такий корм, який забезпечував би тварину необхідною кількістю потрібних речовин на певній стадії її розвитку – тією, яку вона в змозі засвоїти в даний період часу, і яка даватиме максимальний ефект. У цьому і полягає поняття зниження конверсії корму, і, відповідно, собівартості вирощування. Якщо виразити дану концепцію в тезах, то вона виглядає так:

    •    Свині отримують більше згідно їх вимог
    •    Ближче до генетичного потенціалу
    •    Краща якість туші
    •    Зниження затрат на вирощування.

    Теоретична частина виступу чергувалася з практичними завданнями, де спеціалісти компанії на конкретних прикладах вираховували економічні переваги від різних типів годівлі. «Ключовим фактором, покладеним в основу наших кормових добавок, є зменшення собівартості годівлі для отримання фермером максимального прибутку, - зазначив Пітер-Ян Маас. - Яким шляхом? По-перше, наші кормові добавки знижують конверсію корму. Тобто, зменшується кількість затраченого корму на кілограм приросту. По-друге, завдяки нашим продуктам, прискорюється ріст тварини, що дає можливість скоротити відгодівельний період. А це – також економія на кормах. І, нарешті, використання наших кормових добавок забезпечує високу якість м'яса, що також підвищує вартість кінцевого продукту. Всі ці фактори дають фермеру додаткові можливості для отримання прибутку».

    Наступною частиною тренінгу стала власне презентація трьох нових лінійок кормових добавок ГК «АгроВет Атлантик», яка налічує загалом 42 продукти. Усі вони  розроблені з урахуванням вищевказаних факторів та спрямовані на зниження конверсії корму і отримання найкращого економічного ефекту. Інноваційний менеджер напряму «Корми-Свині» ГК «АгроВет Атлантик» Володимир Шило детально проаналізував особливості кожного продукту та мету, якої можна досягти завдяки його використанню.

    «Багаторічний досвід співпраці з українськими свинарськими господарствами показав, що сьогодні на багатьох фермах поросята переводяться на відгодівлю не в 30-35 кг, а при досягненні 25 кг. Відповідно, ми розробили 4 фази відгодівлі від 25 кг до забою, і створили продукти під кожну фазу, в залежності від умов на господарстві та мети, яку фермер хоче досягти. Також ми врахували кормову базу, яка превалює на господарстві - соя, пшениця, соняшникові шрот і т.д., - і під кожну розробили окремий вид кормових добавок, які краще будуть засвоюватися з тим чи іншим кормом, і забезпечать тварину всіма необхідними елементами».

    Та, головне, продукти кожної з трьох лінійок мають свої індивідуальні особливості і цільове спрямування.

    Так, програма годівлі С орієнтована на мінімальне навантаження на менеджмент та зручність у використанні з одночасним отриманням оптимальних результатів. Вона є досить простою у застосуванні, тому рекомендована для господарств із середнім менеджментом, але при цьому вона дозволяє отримати оптимальну продуктивність тварин.
    Програма годівлі F - орієнтована на отримання максимальних приростів та скорочення терміну відгодівлі свиней. Дану лінійку доцільно застосовувати на високотехнологічних господарствах, в високим рівнем менеджменту, де є можливість отримувати швидкі прирости за мінімальний термін. Продукти зазначеної програми забезпечують високу протеїнову, амінокислотну, мінеральну та вітамінну поживність готового комбікорму. 

    Програма годівлі V - орієнтована на підтримання здоров’я тварин. Дані продукти рекомендовано застосовувати для груп тварин, що відстають у рості або мають хвороби ШКТ або інші проблеми з загальним станом самопочуття. А після відновлення здоров’я тварини її можна знову перевести на лінійку «C» чи «F».

    «Тобто, розробляючи продукти, ми врахували абсолютно всі нюанси менеджменту і технологій, що використовуються на різних фермах, і завдяки цьому консультант зможе підібрати ідеальний корм для кожної конкретної ферми або групи тварин на господарстві» - підсумував Володимир Шило.

    На завершення тренінгу-презентації учасники розглянули практичні кейси, проаналізували аспекти процесів годівлі на різних фермах, проектуючи можливості нових програм для отримання максимального результату в залежності від поставлених цілей.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.