• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вакцинація ВРХ обійдеться в 55 млн грн
    Опубликовано: 2016-09-28 16:30:00

    Голова Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів (Держпродспоживслужби) Володимир Лапа вважає, що проект держбюджету на 2017 рік не лише не сприяє зменшенню ризику погіршення епізоотичної ситуації і Україні – він провокуватиме її погіршення.

    За його словами, щоб уникнути поширення нодулярного дерматиту на кордоні з Росією, де виявлено захворювання, і в західних областях з боку ЄС необхідно встановити дві буферні 100-км зони, де буде проведена 100% -ва вакцинація ВРХ.

    "Якщо зробити дві буферні зони - західну і східну, то це - 1 млн поголів'я ВРХ, яке потрібно вакцинувати. За нашими розрахунками, потрібно 55 млн грн - це тільки на вакцинацію від дерматиту, а ми маємо в бюджеті на 2017 рік передбачені всього 50 млн грн на боротьбу з усіма хворобами", - повідомив Володимир Лапа.

    Поки кошти на ці цілі в бюджеті на 2017 рік не передбачені.

    Як зазначив голова Держпродспоживслужби, на боротьбу з «класичними» хворобами тварин необхідно передбачити 100 млн грн. Йдеться про боротьбу зі сказом, африканською чумою свиней (АЧС), туберкульозом, лейкозом ВРХ, хворобою Ньюкасла, сальмонельозом, а також про реалізацію моніторингових програм щодо виявлення нодулярного дерматиту великої ВРХ і АЧС.

    «Розраховуємо на відповідне фінансування. Боротьба із наслідками набагато дорожча, ніж заходи з профілактики. Має бути розуміння того, що питання біологічної та економічної безпеки країни повинні бути серед пріоритетних», заявив Володимир Лапа.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.