• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Молдова може призупинити імпорт свиней і свинини з України
    Опубликовано: 2016-09-28 15:30:00

    Молдова може призупинити імпорт свиней і свинини з-за кордону у зв'язку з небезпекою поширення вірусу африканської чуми свиней.

    Прем'єр-міністр  Павло Філіп скликав термінове засідання комісії з надзвичайних ситуацій для того, щоб обговорити заходи запобігання епідемії цього захворювання на території Молдови.

    У Дондюшанському районі було виявлено два вогнища АЧС. Передбачається, що вірус ввезений з м'ясом з України, де було зареєстровано безліч випадків зараження чумою свиней.

    Міністерство сільського господарства і харчової промисловості Молдови спільно з Національним агентством з безпеки харчових продуктів підготує проект постанови уряду, яким буде введена заборона на ввезення живих тварин, сприйнятливих до вірусу, м'ясних продуктів з зон ризику і кормів з регіонів, постраждалих від африканської чуми свиней. Рішення буде розглянуто в екстреному порядку на  засіданні уряду.

    Рік тому Молдова вже вводила заборону на імпорт свинини і свиней з України в зв'язку зі спалахом вірусу АЧС.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.