• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На Вінничині через АЧС вже знищили 356 свиней
    Опубликовано: 2016-09-05 15:30:00

    На Віниччині посилюють заходи щодо недопущення АЧС, спалах якої було зареєстровано 25 серпня в ФОП Подоляк О.В. (смт. Кирнасівка Тульчинського району).

    "З 25 серпня загинуло 152 тварини на фермі у фізичної особи- підприємця. 29 серпня було  знищено 356 голів безкровним методом і спалено туші та весь інвентар. Визначено зони для проведення необхідних карантинних заходів: так званий епізотичний осередок - безпосередньо ферма , карантинна зонна - все село Кирнасівка , а зона нагляду - весь Тульчинський район.  На території 4 гектарів найближчим часом ми заб’ємо свиней на Тростянецькому м’ясокомбінаті під наглядом наших спеціалістів . М'ясо будемо використовувати на проварку . Це десь орієнтовно 500-600 голів свиней»,- зазначив начальник ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області Григорій Сидорук.

    Він, зокрема, зазначив, що оголошено 40-денний карантин у Тульчинському районі, який визначено зоною нагляду. Групи у складі місцевих депутатів, ветеринарних лікарів, працівників ДСНС будуть здійснювати подворові інспекційні обходи, оглядати тварин та проводити роз’яснювальну роботу в домогосподарствах.

    Григорій Сидорук запевнив, що на даний час забирати свиней із домогосподарств для знищення немає підстав, оскільки не зафіксовано випадків загибелі тварин у господарів. Найнебезпечніший період – перших 10 днів карантину, тож працівники Держпродспоживслужби докладуть максимум зусиль, щоб не допустити розповсюдження захворювання африканської чуми свиней на території області.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.