• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Що Україна може отримувати від виробництва яловичини
    Опубликовано: 2016-08-05 19:30:00

    ФАО та ЄБРР активно займаються проблемами, перепонами, які існують на шляху до експорту української продукції.

    Приблизно 1 млрд доларів щороку втрачає агросектор України, ліквідуючи основну частину покоління молочних бичків замість того, щоб відгодовувати їх до м’ясних кондицій. При цьому Україна має дуже добрі умови для розвитку цього напряму – найдешевші у світі корми, географічне розташування поряд с найбільшими ринками збуту та вже існуєче покоління ВРХ.

    «Ринок яловичини набагато ширший, ніж ринок свинини, яку у багатьох країнах не споживають із релігійних причин. Крім арабського світу, поряд з Україною знаходиться і найбільший та найстабільніший імпортер яловичини – ЄС, доступ до якого отримати цілком реально, запровадивши промислове виробництво та переробку», - зазначає економіст технічного співробітництва ФАО Андрій Ярмак.

    Нафтовидобувні держави мусульманського світу є на 75% залежними від імпорту продуктів харчування, але відносно стабільними економічно. 57 країн із мільярдним населенням – це чималий ринок, здатний поглинути всю українську продукцію, але, крім нього, яловичину активно споживають у всіх інших країнах світу, причому найвищий рівень споживання, як правило, у найбагатших країнах.

    Додатковою перевагою від розвитку відгодівлі та переробки ВРХ є створення внутрішнього ринку збуту для приблизно 1 млн фуражних зернових та 400 тисяч тонн шротів, який потрібно зараз знаходити поза межами країни, більш ефективне використання відходів харчової промисловості, створення джерела додаткової виручки для виробників молока, розвиток внутрішнього споживання якісної яловичини та запроваждення кількох тисяч робочих місць у сільській місцевості.

    Саме тому програма розвитку виробництва, переробки та експорту яловичини – нині фокус для фермерів, міжнародних організацій та Держпродспоживслужби, що об’єднали зусилля для роботи в цьому напрямі. «Ми опрацюємо список підприємств і господарств в Україні, які хочуть експортувати яловичину», - зазначив Віталій Башинський, національний експерт ФАО.

    "Україна  була орієнтована на експорт до країн колишньго СНГ, особливо в Росію. Ми втратили цей ринок. Постала проблема диверсифікації продукції і пошуку нових ринків збуту. Ми сподіваємося, що наші рекомендації, подані до міністерства щодо моніторингу ситуціі будуть враховані. "Ми зараз працюємо над можливістю виходу нашої продукції яловичини на Китайський ринок", - сказав Володимир Лапа.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.