• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Спекотна погода могла зіпсувати майбутній врожай соняшнику
    Опубликовано: 2016-07-23 17:30:00

    Незважаючи на те, що соняшник вважається посухостійкою сільськогосподарською культурою, спека понад +30 негативно впливає на його стан.

    Напередодні початку нового соняшникової сезону пильна увага ринку прикута до прогнозів врожаю 2016 року, нагадала експерт олійного ринку «УкрАгроКонсалт» Юлія Гаркавенко.

    Зокрема, USDA оцінює врожай соняшника в Україні на рівні 13 млн тонн. "Інші експерти, побоюючись за стан посівів соняшнику, через надмірну спеку скептично ставляться до такого рівня і працюють з цифрою 12,5-12,7 млн тонн", - каже експерт.

    Дійсно, останніми тижнями в Україні спостерігалася суха і спекотна погода, середня температура повітря в деяких регіонах України доходила до +35. А пік спеки припав на неділю 17 липня, коли стовпчики термометра піднімалися до позначки +39-+40.

    Незважаючи на те, що соняшник вважається посухостійкою сільськогосподарською культурою, спека понад +30 негативно впливає на його стан. А якщо спека доводиться на фазу цвітіння, то вона може істотно зіпсувати урожай, як це було в 2012/13 сезоні.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.