• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Фермери виробили на 30% менше замороженої свинини
    Опубликовано: 2016-07-22 16:30:00

    Обсяг виробництва свіжої або охолодженої яловичини в першому півріччі зріс порівняно з січнем-червнем 2015 року на 2,8% - до 23,3 тисяч тонн.

    Обсяг виробництва свіжої або охолодженої свинини в Україні в січні-червні 2016 року склав 122 тисячі тонн, що на 0,5% менше, ніж за аналогічний період 2015 року, повідомила Державна служба статистики. При цьому виробництво даного виду продукції в червні виросло в порівнянні з травнем на 8,4%, а в порівнянні з червнем 2015 року - на 0,1%, і склало 21 тисяч тонн.

    Обсяг виробництва свіжої або охолодженої яловичини в першому півріччі зріс порівняно з січнем-червнем 2015 року на 2,8% - до 23,3 тисяч тонн. Даний показник в червні склав 4,9 тисяч тонн. Це на 14,9% більше в порівнянні з обсягом виробництва травня і на 12,6% - в порівнянні з обсягом виробництва червня минулого року.

    Виробництво свіжого або охолодженого м'яса птиці в країні в січні-червні 2016 року зросло на 2,1% в порівнянні з аналогічним періодом 2015 року та склало 354 тисяч тонн. При цьому червневий показник виробництва свіжого м'яса птиці дорівнює 59,2 тисяч тонн, що на 2,9% менше обсягу виробництва в травні цього року і на 0,1% - показника в червні минулого року.

    Також, в січні-червні 2016 року українські аграрії виробили 6,7 тисяч тонн замороженої свинини, що на 31,3% менше, ніж в січні-червні минулого року. У червні обсяг виробництва цієї продукції склав 0,7 тисяч тонн, що на 42,7% менше показника за травень цього року, і на 44,7% - за червень минулого року.

    Виробництво замороженої яловичини в країні в січні-червні цього року знизилося на 33,6% в порівнянні з аналогічним показником минулого року - до 5,2 тисяч тонн. При цьому обсяг виробництва в червні склав 1,4 тисяч тонн, що на 57,7% більше, ніж в травні 2016 року, але на 7,9% менше, ніж в червні 2015 року.

    Виробництво замороженого м'яса птиці в січні-червні 2016 року склало 127 тисяч тонн, що на 54,1% більше, ніж в січні-червні 2015 року. У червні цей показник становив 20,1 тисяч тонн, що на 12% менше, ніж в травні цього року, але на 37,2% більше, ніж в червні 2015 року.

    Крім того, в Держстаті повідомили, що виробництво ковбасних виробів в звітному періоді скоротилася в порівнянні з січнем-червнем минулого року на 3,2% - до 109 тисяч тонн. У червні цей показник становив 19,5 тисяч тонн, що на 2,9% більше травневого обсягу виробництва, і на 0,6% - показника за червень 2015 року.

    У Держстаті відзначають, що зазначені дані наводяться без урахування тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та Севастополя, а також частини зони проведення антитерористичної операції.

    В Україні у 2015 році виробництво замороженої свинини зросло на 10,1% в порівнянні з 2014 роком - до 15,8 тисяч тонн, у той час як виробництво замороженої яловичини скоротилося на 11,3% - до 14,9 тисяч тонн. Виробництво замороженого м'яса птиці за 2015 рік склало 175 тисяч тонн, що на 15,7% більше, ніж за 2014 рік.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.