• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Польському експорту свинини загрожує АЧС
    Опубликовано: 2016-07-10 15:30:00

    Спалах африканської чуми свиней, виявлений в одному з польських свиногосподарств у Підляссі став справжнім ударом для галузі.

    Про це повідомив Януш Войтчак з Об’єднання виробників і роботодавців м’ясної промисловості UPEMI. На його думку, цю подія слід оцінювати особливо негативно в контексті переговорів про відновлення експорту свинини з Польщі на китайський ринок.

    «Новий спалах хвороби у свиней стався у найневідповідніший момент. Ми тільки що провели переговори з китайською стороною, присвячені відновленню експорту польського м’яса на їх ринок. Нинішня ситуація може значно погіршити становище нашої країни. Новий спалах АЧС передбачає, що біологічний захист вітчизняних господарств не завжди достатній», — підкреслює Войтчак.

    На його думку, нинішня ситуація повинна бути горезвісним «відром холодної води» як для фермерів, так і для ветеринарних служб.

    «Мені здається, що в останні кілька місяців наша пильність ослабла. Здавалося, що ми можемо спати спокійно, що АЧС загрожує тільки кабанам. Нинішня ситуація дала зрозуміти всій галузі, що АЧС — це не абстрактна, ілюзорна загроза, це хвороба, яка може торкнутися кожного свинаря», — пояснив експерт.

    Те, що поява АЧС у свиней ускладнить переговори, що стосуються експорту, в тому числі з Китаєм, раніше визнала і заступник міністра сільського господарства Ева Лех.

    Нагадаємо, відповідно до правил Світової організації організації з охорони здоров’я тварин (Міжнародне епізоотичне бюро, МЕБ), експорт свинини можна відновити після закінчення терміну два роки з моменту появи останнього вогнища цієї хвороби. Через появу в Польщі АЧС багато країн, що не входять в ЄС, призупинили імпорт польської свинини, в тому числі Китай, який був одним з найбільш перспективних ринків.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.