• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ринок живця свиней дешевшає через зменшення попиту
    Опубликовано: 2016-07-09 16:30:00

    Після пікової ціни на ринку живця минулого тижня, свині забійних кондицій дещо подешевшали. Зокрема, якщо у кінці червня значна частина виробників реалізували товарних тварин «м’ясного» типу по 32 грн/кг, то цього тижня мали понизити ціну на 0,5-1 грн/кг, повідомляє Асоціація свинарів України.

    У наслідок цього переробні підприємства закуповують живець І-ї категорії на 27-му тижні в основному по 30-31 грн/кг. «Двійку» купують менше і за значно нижчою ціною — варіює в межах 27-28 грн/кг. Низхідний рух цін переробники пояснюють нижчим попитом та меншими обсягами закупівлі, які скоротилися після минулотижневого «сплеску». Так, більшість відзначає, що попит цьогоріч нижчий, ніж станом на аналогічний період попередніх років. Традиційно сезон овочів та фруктів змушує віддати перевагу цим видам продукції, а приріст попиту в деяких курортних регіонах не компенсував скорочення споживчої активності в містах.

    Отже, фонд споживання скоротився через низьку платоспроможність населення, а також втрату значної частини ринку — густонаселених частин Донбасу та туристичного Криму. Хоча ці частини ринку «відпали» ще позаторік, у 2015-му їх попит компенсувала торгівля з Росією, за відсутності якої нині галузь відчуває посилену конкуренцію та напругу.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.