• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Кооперація дозволить фермерам експортувати органічні ягоди за високою ціною
    Опубликовано: 2016-05-20 18:30:00

    На сьогоднішній день кооперація дрібних виробників ягід є одним з найбільш успішних способів виходу на зовнішній ринок. Про це розповіли Олег Шубрат і Дмитро Зубаха, засновники кооперативу «Київський» в ході свого виступу на сьомій міжнародній конференції «Ягоди України-2016: заморозка і свіжий ринок».

    «Ми в першу чергу, робимо акцент на органічні ягоди, так як саме така продукція користується найбільшим попитом на європейському ринку, - зазначив Дмитро Зубаха. - Для порівняння, заморожену органічну малину в минулому році ми реалізовували по 2-2,5 євро / кг, що в 1,5 рази дорожче, ніж аналогічна неорганічна продукція».

    «Завдання нашого кооперативу - допомогти виробнику не тільки виростити органічну продукцію, а й пройти необхідну сертифікацію. Крім того, ми готові надавати посадковий матеріал і надалі допомагати реалізовувати зібраний урожай. Таким чином, основне завдання виробника - виростити ягоду, щоб виконувати всі необхідні технологічні рекомендації»- продовжив Олег Шубрат.

    Також експерти відзначили, що обов'язковою умовою для початку виробництва органічної ягоди є наявність ділянки землі, який не оброблявся будь-якими хімічними речовинами як мінімум останні три роки.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.