• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Перевірки безпеки харчових продуктів не підлягають мораторію - ДРС
    Опубликовано: 2016-04-28 15:30:00

    Державна регуляторна служба України провела ретельний аналіз законодавства і вважає, що обмеження на проведення перевірок підприємств, установ і організацій, фізосіб-підприємців, встановлені Законом № 71-VIII, не можуть застосовуватися до заходів державного нагляду (контролю) у сфері безпеки та окремих показників якості харчових продуктів, які будуть здійснюватися Держпродспоживслужбою.

    Нагадаємо, що згідно з розпорядженням Кабміну від 06.04.2016 № 260-р на Держпродспоживслужбу покладаються функції і повноваження, в тому числі, Держветфітосанслужби і Держсанепідемслужби (крім функцій з реалізації державної політики у сфері епідеміологічного нагляду (спостереження).

    У той же час, пунктом 3 Прикінцевих положень Закону № 71-VIII встановлено, що в 2015 і 2016 роках перевірки підприємств, установ і організацій, фізосіб-підприємців з обсягом доходу до 20 млн грн за попередній календарний рік контролюючими органами здійснюються виключно з дозволу Кабміну, за заявкою підприємства з його перевірки, згідно з рішенням суду або відповідно до вимог КПК.

    На думку ГРС, зазначена вимога щодо отримання дозволу Кабміну обмежує можливості здійснення безперешкодного контролю суб'єктів господарювання, що суперечить п. 2 Додатка С «Процедури контролю, інспекції та ухвалення» Угоди СОТ з санітарних і фітосанітарних заходів, який є частиною Угоди з СОТ, ратифікованого Україною.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.